Musisz uaktualnić Flash Playera


INFORMACJE PODSTAWOWE:
Produkt nazwa: Miód w proszku
Dostawca: Vitamix Ul. Smoleńska 53 85-871 Bydgoszcz Tel./fax (52) 348 24 55 vitamix@op.pl
Osoba kontaktowa: Drobczyński Cezary + 48 601 537 508


Produkcja miodu w proszku realizowana jest w oparciu o projekt wynalazczy p.t. Miód sproszkowany , autorzy : mgr inż Adam Radaś,mgr inż Witold Janusz Strzeszewski(zgłoszenie patentowe -Urząd Patentowy R.P. Nr P341878 oraz norme zakładową ZN-01/JS-01

OPIS PRODUKTU:

Miód w proszku, w postaci sypkiego pulchnego proszku, powstał z naturalnego miodu pszczelego z dodatkiem nośnika maltodekstryny w wyniku suszenia rozpyłowego.

SKŁAD SUROWCOWY - DEKLARACJA SKŁADNIKÓW:
Materiały:
Miód pszczeli
Maltodekstryna ziemniaczana niskoscukrzona (MDNC) - nośnik

ZASTOSOWANIE:

Półprodukt do przemysłu spożywczego.
WYMAGANIA ORGANOLEPTYCZNE:
Ocena sensoryczna/przed użyciem
Wygląd: sypki proszek, bez grudek i zbryleń
Kolor: biały
Ocena sensoryczna/po przygotowaniu
Przygotowanie do degustacji: 3g proszku rozpuścić w 150 ml gorącej wody
Wygląd roztworu: klarowny
Kolor: Klarowny, lekko opalizujący
Smak: Charakterystyczny dla miodu, bez posmaków obcych
Zapachy: Typowt dla miodu, bez zapachów obcych

WYMAGANIA MIKROBIOLOGICZNE:
Ogólna liczba bakterii, nie więcej niż 10 000/g
Bakterie z grupy coli, nieobecne w 0,1g
Gronkowce, nieobecne w 0,1g
Salmonella, nieobecna w 25g
Drożdże, nie więcej niż 100/1g
Pleśnie, nie więcej niż 100/1g
WYMAGANIA FIZYKOCHEMICZNE:
Zawartość wody, nie więcej niż 4%
Zawartość zanieczyszczeń chemicznych niedopuszczalna
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G PRODUKTU:
Wartość energetyczna 1514,96 KJ (361,62 Kcal)
Zawartość białka ogółem 0,52g
Zawartość tłuszczu ogółem 0,065g
Zawartość węglowodanów ogółem 54,53g

STATUS GMO:

Produkt nie jest modyfikowany genetycznie. Ponadto, użyty nośnik maltodekstryna ziemniaczana nie jest modyfikowana genetycznie, jak również ziemniaki z których została wyprodukowana. Zastosowane surowce są pochodzenia polskiego.

OKRES PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA:

Okres przechowywania w oryginalnych opakowaniach wynosi nie więcej niż 24 miesiące licząc od daty produkcji.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w temperaturze do 30 stopni C i wilgotności powietrza max. 75%. Po otwarciu natychmiast zużyć lub szczelnie zabezpieczyć przed kontaktem z otoczeniem.

OPAKOWANIA:

Worki papierowe czterowarstwowe z wkładem z folii polietylenowej o wadze netto 25 kg. Oznakowane etykietą umożliwiającą identyfikację towaru.

SYSTEMY JAKOŚCI:

Producent posiada certyfikat Zintegrowanego Systemu Zarządzania opartego na normach PN-EN ISO 9001:2001 i PN-EN ISO 14001:2005 oraz systemu HACCP.
Vitamix - Przetwarzanie surowców i produktów naturalnych. Skup i sprzedaż wszystkich surowców zielarskich.
Skupujemy i przerabiamy topinambur kasztany.
POLSKA Biuro Handlowe, tel/fax +48(52) 348 24 55
strona główna | oferta | o nas | kontakt
Realizacja: Dpl Agency - Projektowanie Stron Internetowych